top of page
  • Yazarın fotoğrafıFelix Steinberg

Bir İş Günü Gezisinde Şehri Nasıl Keşfedersiniz?



İş Gezisi
İş Gezisi


Seyahat ettin ve işini bitirdin. Bölgenizi ziyaret etmek veya keşfetmek için yalnızca bir gününüz var. Bugün şehri nasıl keşfeder veya keşfedersiniz? Kendinize şu tür sorular sorabilirsiniz: Elbette bütün bir şehri bir günde anlamak mümkün değil. Ancak o gün şehre daha yakından bakmanız için düzenlenebilecek birçok aktivite var. Size vereceğimiz stratejileri takip ederek kendinize hızlandırılmış bir güzergâh hazırlayabilir ve şehir hakkında önemli bilgiler edinebilirsiniz.


Bir düşünün: Yeni tanıştığınız birini çözmek için ne yapardınız? Ona basit sorular soruyorsun. O nerede ve ne zaman doğdu? Ne yapar veya zevk alır? Hat devam ediyor. Aynı şekilde seyahat ettiğiniz şehirde bir günde kendinize bu kadar basit bir soru sorarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz.


Bu Şehir Neyi ile Ünlü?


İster yurt içinde ister yurt dışında nereye giderseniz gidin bir şehri anlamak için önce onun neyle tanındığını anlamanız gerekir. Bir yemek, bir tatlı, tarihi bir bina veya bir icat olabilir. Örneğin, Paris'in Eyfel Kulesi ile ünlü olduğunu kimse bilmiyor. Adana denilince akla ilk gelen şüphesiz şalgam ya da Adana kebabıdır. İki şehrin farklı ülkelerinde yer almalarının yanı sıra isimlerini anons eden bir objeleri olması nedeniyle de dikkat çekti. Ziyaret ettiğiniz şehrin neyle ünlü olduğunu biliyorsanız ve nesne tarihi bir bina ise, seyahat planınızı oradan çizebilirsiniz.


Şehrin Tarihi Geçmişi Hakkında Bilgi Edinin


Günlük iş seyahatinizde kendinize verimli bir şehir turu yapmanızı destekliyorsanız, şehrin tarihini mutlaka araştırmalısınız. Bugünü ve yarını belirleyen faktörlerin geçmişte saklı olduğunu unutmayınız. Öğrenmek için ne yapabilirsin? Tabii ki şehirdeki müzeleri de ziyaret edebilirsiniz. Şehir merkezinde çok sayıda yerel müzenin yer aldığını düşünürsek, oraya gitmenin sizin için çok kolay olacağının altını çizebiliriz. Müzeyi ziyaret ettiğinizde tablolardan fotoğraflara, tarihi yazıtlardan kalıntılara kadar pek çok eseri görebilir, şehir hakkında daha kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Tüm müzeleri bir günde gezmenin mümkün olduğunu düşünmüyorsanız, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bölgenin en ünlü müzelerinden başlayabilirsiniz.


Şehrin Doğası Nasıldır?


Şehri en iyi anlatan unsurlar kuşkusuz coğrafyası ve iklimidir. Örneğin İzmir'e gittiğinizde mutlaka Karşıyaka Göztepe vapuruna binmeli ve Ege Denizi'nin lezzetini içinize çekmelisiniz. Eskişehir'e gittiğinizde şehir merkezinde bulunan Odunpazarı Evleri'ni dolaşıp buranın havasını tatmaya çalışmalısınız. Aynısı uluslararası iş seyahatiniz için de geçerlidir. Londra'ya hangi mevsimde giderseniz gidin, iklimi nedeniyle daha serin bir havayla karşılaşacaksınız. Ama bir gün bile muhteşem sokaklarını gezmeniz ve fotoğraf hatıraları oluşturmanız için yeterli.


Bu Şehirde Hangi Aktiviteler Sunuluyor?


Her şehrin kendine özgü vazgeçilmez aktiviteleri vardır. Futbol bazı açılardan öne çıkarken, bazı açılardan kültürel ve sanatsal etkinlikler öne çıkıyor. Paris'e gittiğinizde kalan zamanınızın bir kısmını oyun izlemek için kullanabilirsiniz. Londra'nın müzik sektöründe de iyi olduğu söylenebilir. Düzenli olarak konserler düzenlenmektedir. Kendi başına rezervasyon yapabilirsin.


İş Gezisi Zamanı Havalimanı Transfer Rezervasyon Ara Motoru




İş Seyahatinizden Önce Isının


Bir iş gezisinde bile şehri önceden tanımaya başlayabilirsiniz. Şehir hakkında kitap okumak size bazı fikirler verecektir. Orada geçen bir şehir rehberi veya bir roman olabilir. Bunun dışında ilgili şehirde bir dizi veya film çekildiğini düşünürsek o yapımları da izlemeyi deneyebilirsiniz. Böylece uzaktayken sahneyi görselleştirme fırsatına sahip olacaksınız.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page