top of page
  • Yazarın fotoğrafıFelix Steinberg

Milano'nun Moda Nedenlerini Keşfedin


Sahip olduğumuz birçok deneyim gibi, tasarım konusundaki deneyimimiz de teni değiştiriyor. Dünya çapında bazı dijital, bazıları yan yana ama kesinlikle cesur moda haftalarına tanık oluyoruz. İki yılda bir düzenlenen Milano Moda Haftası ile, bir yapılacaklar listesi bile hazırlamadan iç a

çıcı Milano şehrinde gözümüzü kırpmaktan bizi ne alıkoyabilir? İlk olarak, Milano'ya uçak bileti, konaklama, havalimanı transferi bulmanın zamanı geldi!


Milano'da Tarihi geri sar


Milano, dünyanın dört moda kentinden biri olarak kabul edilir ve bir özelliği vardır: Milano, dört şehirden başkent olmayan tek şehirdir. 1958'de kurulan İtalyan Moda Odası'nın teşvikiyle başlayan yolculuk, Paris'teki benzerlerinden biraz daha ucuza geldi, ancak ustaca ve kesinlikle yaratıcı tasarımlar sayesinde ivme kazandı. Hazır giyime ilgi arttıkça kuzeydeki sanayi kenti öne çıktı. Tasarımcılar artık Milano'da evlerindeler. 1961'de Milano, Vogue Italia'nın merkezi oldu. 1970'lerde Armani ve Versace gibi Milanolu tasarımcılar öne çıktı ve şehir bir moda başkenti oldu.


Milano Moda Haftası ne zaman?


Milan Moda Haftası 21 Eylül'de Gelişen Yetenekler Milan defilesi ile başlıyor; 28 Eylül'de Turtlehorn etkinliği ve büyük finaliyle sona eriyor.


"Büyük final" desek de aldanmayın, dijital "büyük final"den bahsediyoruz. Alıştığımız normalliğin değiştiği bir dönemde pek çok kişi Milano Moda Haftası'nı evinden, bilgisayarından ve mobil cihazlarından takip edecek. Bir grup moda editörü ve bir grup konuk, koleksiyonda bir tur rezervasyonu yapabilecek ve Milano Moda Haftası'nı sitede canlı olarak izleyebilecek.


Çaylaklardan İtalyan modasının kıdemli temsilcilerine kadar, Milano Moda Haftası, eski topraklar Max Mara, Armani ve Emilio Pucci'ye damgasını vurması beklenen 37 farklı gösterinin yanı sıra büyük bir kutlamaya sahne olacak.


Milano’da neler yapılır?


Belki de Milano'yu diğer İtalyan şehirlerinden ayıran şey, İtalyan melodramının yüksek payına sahip olmamasıdır. Görkemli meydanları, katedralleri, eski püskü pizza restoranları ve 7/24 zarif şehir sakinleri ile Akdeniz rehavetinden uzak eşsiz bir şehir. Hatta Milano Moda Haftası boyunca şehirde pek çok benzersiz mekan görebilirsiniz.


Milano'da Duomo Katedrali


Milano Moda Haftası'na giderseniz, fazladan zamanınız varsa ilk yapmanız gereken şey Katedral'i ziyaret etmek. İtalya'nın en büyük ve Avrupa'nın dördüncü en büyük katedrali olan katedralin inşası 500 yıldan fazla sürdü. Bu nefes kesici Gotik bina, Milano'nun kalbindeki Piazza Duomo'da yer almaktadır. 40.000 kişinin aynı anda ibadet etmesini sağlayabilen katedral, 11.700 metrekarelik bir alanı kaplıyor. 135 köprüsü bulunan katedralin tepesinde heykeltıraş Guiseppe Perego'nun Madonna heykeli bulunuyor. Heykel saf altından yapılmış ve yerden 108 buçuk metre yükseklikte. Madonna heykelinin yapımında saf altının kullanılmasının nedeni, katedralin sisli Milano kentinde hiçbir koşulda kaybolmamasını sağlamaktı.


Galleria Vittorio Emanuele II


Modanın kalbinde olduğunuzda, tarihin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II'yi mutlaka ziyaret edin. Alışveriş merkezi olmasının yanı sıra güzel mimarisi ve muhteşem atmosferi ile görülmeye değer bir yapıdır. Bina 1861 yılında mimar Giuseppe Mengoni tarafından tasarlanmış, inşaatına 1865 yılında başlanmış ve 1877 yılında tamamlanmıştır. Galleria Vittorio Emanuele II 24 saat açık ancak alışveriş yapmak isteyenler için mağaza 09.30-19.30 saatleri arasında açık.


La Scala’da opera


Dünya çapında La Scala olarak bilinen Teatro alla Scala, dünyanın en önemli opera evlerinden biridir. 1778'de Antonio Salieri'nin Europa riconosciuta operasıyla açılan bu büyük salonun kendine has bazı kuralları var. Örneğin, gösterinin her zaman gece yarısından önce bitmesi planlanıyor veya gösteri başladıktan sonra gelen seyirciler bilet almış olsalar bile mekana giremiyorlar.


Como Gölü


Yeryüzündeki Cennet Como Gölü kıyılarında 10'dan fazla kasaba var. Dünyanın en pahalı evlerinin bulunduğu bölge, ünlü sakinleri tarafından da adından sıkça söz ettiriyor. Milano'daysanız, Como Gölü kıyısındaki restoranların ve cüretkar doğal güzelliğin tadını çıkarın! Milano'dan Como'ya seyahat etmenin en pratik yolunun tren olduğunu unutmayın.


Zaman tüneli, Son Akşam Yemeği tablosu


Leonardo da Vinci, 1497'de Son Akşam Yemeği'ni çizdi. Bu türünün tek örneği olan parça, Milano'daki Mezarlar Meryem Ana Kilisesi ve Manastırı tarafından barındırılmaktadır. Son bir not: Son Akşam Yemeği tablosunu görmek isteyen ziyaretçilerin önceden rezervasyon yaptırmaları gerekebilir.


Antalya Havalimanı Belek Transfer Hizmeti

Tourwix Travel firmasını olarak size en konforlu ve güveli Antalya Havalimanı Belek transferi hizmeti sunmakta. Tourwix Travel & Havalimanı Transferi rezervasyon yapmak şimdi çok kolay

foto tıkla sayfaya git.




8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page