top of page
  • Yazarın fotoğrafıFelix Steinberg

Rus Turistler İçin Yeni Ödeme Sistemi Türkiye'de Devreye Giriyor!




Türkiye ve Rusya Federasyonu, Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistlere yönelik yeni bir ödeme sistemi geliştirmeye karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde ele alınan konulardan biri de bu yeni ödeme sistemi oldu.

Yeni ödeme sistemi, Rebit Kart adıyla tasarlanacak ve Rus turistler tarafından telefonlarına kurulacak bir uygulama aracılığıyla kullanılabilecek. Sistemin amacı, Türk tatil yerlerinde mal ve hizmetler için ödeme yapmak isteyen Rus turistlerin kolaylıkla işlem yapabilmesini sağlamak.

Rebit Kart sistemi üzerinde çalışmalar devam ediyor ve sanal kartlara erişim sağlayacak. Ancak, turistlerin hesabını nasıl dolduracağı ve Rebit Kart üzerinden fiziksel plastik sipariş etmenin mümkün olup olmayacağı henüz netleşmedi.

Geçtiğimiz yıl, ABD'nin yaptırım uyarısının ardından Türk bankaları Rus ödeme sistemi Mir kart sisteminden çıkmıştı. Bu yeni ödeme sistemi, Rus turistlerin Türkiye'de rahat ve güvenli bir şekilde ödeme yapmasına imkan tanıyacak ve Türkiye ile Rusya arasındaki turizm sektörünü canlandıracak.

Yeni ödeme sistemi, Türkiye'nin turizm sektöründe daha rekabetçi olmasına yardımcı olacak. Türkiye, dünya turizm sektöründe önde gelen ülkelerden biridir ve her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Rus turistler de Türkiye'nin en büyük turist gruplarından biridir ve yeni ödeme sistemi sayesinde Türkiye'ye daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler.

Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun ortak girişimi olan Rebit Kart, Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistler için mükemmel bir çözüm sunuyor. Bu yeni ödeme sistemi, turizm sektöründe yaşanan zorlukları azaltacak ve Türkiye'nin ekonomisine olumlu katkı sağlayacak. Günü birlik tourlar için tıkla Tourwix Travel sayfasına. Antalya havalimanı transferi için tıkla: WhatsApp +90 549 547 0770 kaynak: google

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page