top of page
  • Yazarın fotoğrafıFelix Steinberg

TUI, RİU Hotels hisselerini satıyor.

Güncelleme tarihi: 13 Haz 2021


TUI, RİU Hotels hisselerini satıyor
TUI, RİU Hotels hisselerini satıyor

Seyahat şirketi TUI, Pandemide büyük bir borç yığını biriktirdi. Bunun bir kısmını ortadan kaldırmak için, şimdi İspanyol otel grubu RİU'DAKİ hisselerinden ayrılıyor.


Devlet destekli TUI, altı milyar avrodan fazla borç yükünü azaltmalı ve bu nedenle İspanyol otel grubu RİU'NUN bir Şirketindeki payından ayrılmalıdır. Buna, TUI Bilançosundan çok sayıda mülkün dış kaynak kullanımı eşlik etmelidir. TUI, RİU Hotels hisselerini satıyor - Dünyanın en büyük Seyahat şirketi, önceki Riu Hotels sa ortak girişiminin yüzde 49'unu İspanyol ortakları Carmen ve Luis RİU ailesine 670 milyon Euro karşılığında teslim edeceğini açıkladı. Diğer şeylerin yanı sıra, 19 mevcut otel ve hâlâ inşa edilen iki otel daha var.


TUI hemen yaklaşık 540 milyon Euro alıyor ve Corona Pandemisinde keskin bir şekilde artan borçlarını bastırmak istiyor. İlgili Otellerdeki işin önümüzdeki iki yıl içinde nasıl çalıştığına bağlı olarak 130 milyon Euro daha eklenebilir. TUI kitaplarında, otel hisseleri son zamanlarda 433 milyon Euro olarak gerçekleşti, bu nedenle kitaplarda güçlü bir kar bekleniyor.


Ortaklık devam ediyor.


TUI ve RİU birlikte yaklaşık 100 otel ve Tatil Köyü işletmektedir. Alman-İngiliz Grubu, bu ortaklığın satışla değiştirilmeyeceğini vurguladı. Satışla TUI, 2019'un sonundaki Corona krizinden önce kararlaştırılan stratejiyi takip ediyor-daha az mülk ve araziyi kendi başına tutmak ve satışla Sermayeyi serbest bırakmak. Şirket, "amaç, otel ve Kruvaziyer Gemilerindeki büyümeyi yatırımdan ayırmaktır" dedi. Endüstri gözlemcileri satışları memnuniyetle karşıladı, ancak Seyahat şirketinin sadece iki ay boyunca nakit alacağını vurguladı. Yatırım Bankası Jefferies'den Rebecca Lane, TUI'YE biraz hava veriyor, ancak aşırı Borçluluğun temel sorununu çözmüyor.


TUI, tüm Seyahat endüstrisi gibi, pandeminin kısıtlamalarından son derece acı çekti. Geçen yıl (Eylül ayı sonuna kadar) satışlar bir önceki yıla göre 18.9 milyar avroya kıyasla 7.9 milyar avroya düştü. Sonuç olarak, Grup 3,1 milyar avroluk bir zarar gördü. Bunun mali durum için feci sonuçları vardı. Örneğin, borç 900 milyon avrodan 6,4 milyar avroya yükseldi.


Maliyetler düşmelidir.


Ekim ayında başlayan mevcut mali yılda, devam eden Korona salgını da Bilanço üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak. Bu nedenle, CEO Fritz Joussen etrafındaki Yönetim sert bir tasarruf planı açıkladı. Joussen son yıllık raporunda "TUI daha ince, daha hızlı ve daha verimli hale geliyor" diye yazdı. "Maliyet tarafında, orta vadede 300 milyon avrodan fazla tasarruf etme hedefini belirledik. Ayrıca otellere ve yolculuklara yatırım yapıyoruz." Şimdi RIU hissesinin satışı ile ilk adım atıldı.

TUI, İspanyol Grubu Grupotel ve Mısır Sun Oasis grubu da dahil olmak üzere diğer birçok otel grubunda da yer almaktadır.



11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page