top of page
  • Yazarın fotoğrafıFelix Steinberg

Türkiye'de ucuza tatil yapmak


türkiye-de-ucuza-tatil-yapmak
Türkiye'de ucuza tatil

Stresli can sıkan ve özgürlüğümüzü kısıtlayan bir dönemden geçiyoruz. Tabii ki her şeyden önce sağlık diyoruz fakat temel illerimizin başında yaz ayına kadar bu sürecin tamamen bitmesi ve tatil yapıp kendimizi bir nebze de olsa toparla ya bilmemiz yer alıyor.


Ülke olarak, hatta dünya olarak, herkes tatili fazlasıyla hak etti. Bu makalede sizlere Türkiye'de, çok bilinen yerlerin yanı sıra Saklı Kalan biraz daha arka planda olan ama fiyat performans açısından mükemmel tatili geçirebileceğiniz yerleri önereceğiz. Üstelik fiyatlandırmalar da mevcut olacak o yüzden makaleni atlamadan okumanızı tavsiye ederiz. Bu tarz makale için, Tourwix.net sayfasına abone olup yorum yapmayı unutmayın.


Haydi ilk yerimize Tourwix Travel olarak ayrıntılı göz atalım, fiyat performans açısından bu yaz mükemmel tatil yapabileceğimiz ilk seçeceğimiz yer, Assos Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yer alan Assos tarihi dokusu bol oksijenli havası sakinliği ile en şirin tatil beldelerinden biridir. Tarihi bir kentte denize girmek mi, aman tanrım.


Tabii ki de çok keyifli olacaktır diye düşünenleri duyuyoruz. Çünkü Assos hem tarihi hem de denizi ile dikkat çeken bir yerdir, unutmayın, tarih ve deniz bir arada, denize girmek güneyinde kuzeyinde birçok koy bulunuyor. Koy koy gezebilirsiniz, Assos'ta haziran ayı için 5 Gece 6 günlük tatil fiyatları 2 bin TL'den 5 bin 500 TL'ye kadar değişiyor.

Erken rezervasyon yaparsanız #Assos da 2 kişi 5 Gece 6 günlük bir tatili 2000 liraya da yapabilirsiniz, 5.500 lira da yapabilirsiniz tamamen size ve bütçenize kalmış. Ama Assos, kendimizde gidip, gördüğümüz bir yer olduğu için hem denizde hem tarihi olarak, bizce bu yaz olmasa bile, herhangi bir mevsimde gidip görmeniz gereken yerlerden biridir.


Şimdi ikinci, seçenekimize geçiyoruz. İkinci yerimiz Avşa. Avşa adası diğer ismiyle Türkeli Adası Güney Marmara'nın en canlı ve en hareketli tatil beldelerinden biri. Her gece kop kop yani anlatabiliyor muyuz Kuzey Ege'deki tatil beldelerinin aksine deniz kum güneş keyfi ile birlikte renkli bir gece hayatı.


Dostunun komşunun eğlence mekânları hatırı sayılır bir üne sahiptir. Avşa adası eğlence mekânları kulüpler Internet'te yazdığımızda bir sürü görsel çıkacaktır, #Google'da #YouTube'da hepsini inceleyebilirsiniz. Avşa Adasın'da önceden rezervasyon yaptırmanız şart değil. Kendimiz de gidip gördük. Biz de önceden rezervasyon yaptık ama oraya vardığımızda oteller, pansiyonlar sizi misafir etmek için kuyruk oluyor ve uygun fiyata aslında bir yer bula biliyorsanız adada.


Dilerseniz Pansiyon dilerseniz otel ya da kiralık ev bulmanız çok çok kolay. Başta dediğimiz gibi İstanbul'a yakın olduğu için kısa süreli tatil planlarınızda Avşa'yı değerlendirebilirsiniz. #Tourwix #Travel geçenlerde Avşa'da aşırı keyifli bir gün gecirdi, pandemi olmasına rağmen gayet keyifli gayet eğlenceli geçti ama bizim size burada önerimiz Avşa'ya gidiyorsanız bir haftadan fazlasını da tatil planlamayın.


Çünkü sıkabilir Avşa Adası'nda haziran ayı için şu an güncel fiyatlar yine 5 Gece 6 günlük 2 kişilik üzerinden ilerledim 480 TL den 720 TL kadar değişiklik gösterebiliyor ki bu bizim internetten baktığımız fiyatlar dediğimiz gibi oraya gittiğinizde bunları daha ucuza da halledebilirsiniz.


Ücüncü seçenekimiz Datça. Datça Türkiye'nin Ege Bölgesin'de ki Muğla iline bağlı 13 ilden biridir. Adını aldığı Datça Yarımadası üzerinde bulunur. #Antalya #Bodrum #Alaçatı #Kuşadası gibi fazla popüler kalabalık olan tatil noktalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenleri sevdiği yerlerden biridir.


Datça rüzgârlı havası masmavi koyları ve doğal zenginlikleri ile sörf dalış ve doğa yürüyüşü tutkunlarının vazgeçilmez adresi. Datça'nın Haziran ayında 2 kişilik 5 Gece 6 günlük bir tatil planı yaptığımız bir rezervasyonla beraber 700 TL' den 4000 TL'ye kadar çıkabiliyor Yani aslında birden fazla seçenek var, siz bütçenizi ayarladıktan sonra 700 TL bile Datça'da tatil yapabiliyorsunuz. Datça'ya bu yaz tatil planlarınızın arasına ekleyip belki de araştırıp değerlendirebilirsiniz.


Dördüncü seçenekimiz Erdek. #Marmara bölgesindeki #Balıkesir ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Erdek ülkemizin ilk sayfiye yerleri arasındadır. Tertemiz denizi oksijen deposu ormanları tarihi yapıları ve sakinliği ile tatil severlerin beğenisini toplayan Erdek Kapıdağ Yarımadasın'da yer almaktadır.


Haziran ayı ile başlayan sezonu Eylül ayının ortalarına kadar devam etmektedir. Erdek'te güneş doğarken denizden doğar batarken de yine bu görüntüyü izlemenin tadına doyamayacaksınız. Daha sakin bir tatil ve daha ucuza ve verimli tatil geçireyim diyorsanız bu seneki tercihinize gönül rahatlığıyla Erdek'ten yana kullanabilirsiniz.


Mesala 2 kişilik 5 Gece 6 günlük Erdek'te konaklamanın fiyatı 800 TL'den 4 bin TL'ye kadar değişebiliyor. Bu bahsettiğim fiyatların hepsi erken rezervasyon üzerinden sizlere sunulmaktadır. O yüzden şu an bir tatil Planı yapıp almaya karar verirseniz Erdek'te 800 TL'den 4 bin TL'ye kadar gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz.


Beşinci ve son seçenekimiz de geldik Selimiye yeşilliklerin içinde temiz ve durgun bir deniz suyuyla Selimiye Marmaris'in bir köyüdür, oldukça sakin ve dingin bir atmosfere sahip olması dolayısıyla Selimiye'de rahatlamak için en ideal yerlerden biridir. Sakinliği ve temiz havası ile öne çıkan Selimiye yaz aylarında daha çok bu tarz tatil severlerin dikkatini çeken bir yerdir.


Selimiye'de huzur var hiç yanlış söylemeyiz. Çünkü günümüz tatil bölgesi aslında Selimiye misafirlerini ağırlayan köy kalabalıktan biraz uzak kalıp sessizliğin tadını çıkarmak isteyenleri resmen davet ediyor. Selimiye'de Plajı çarpıcı özellikleri bulunmasa da yakın 2 kilometre mesafede yer alan sığımın oldukça güzel Kumlu bir sahile sahiptir.


Ayrıca köyün çevresinde tarihi kalıntılardan gerçekten görülmeye değer. #Selimiye'de birçok konaklama seçeneki mevcuttur, oteller deniz manzaralı ve doğanın içinde yer almaktadır sessiz huzurlu ve sıcak atmosfere sahip havuzlu özel plajı da estetik mimari, geniş bahçeli teknelerin bağlanabileceği iskeleye sahip odaları konforlu ve terasları ve daha birçok özelliği barındıran bir sürü Oteli Selimiye de rahatlıkla bulabilirsiniz.


Selimiye aslında şu ana kadar saymış olduğumuz tatil beldelerinden fiyat olarak en yüksek olanı diyebiliriz. Haziranın için 6 günlük bir tatil planlayıp bunun erken rezervasyon yapmak isterseniz 2 kişi 5 Gece 6 günlük bir tatilin fiyatı 1280 liradan 8300 liraya kadar değişebiliyor. Yani aslında kendi bütçenize göre ideal tatil yerlerinden biri olarak Selimiye ile gönül rahatlığı ile değerlendirebilirsiniz. Selimiye gerçekten huzurlu sakin ve daha çok ailelerin tercih ettiği bir tatil beldesidir. Evet arkadaşlar bu makalenin de sonuna geldik umarım en kısa sürede bu süreci atlatıp bir an önce ülkede ve dünyada rahata kavuşuruz.


Makalenin başında dediğim gibi #Türkiye ve tüm dünya olarak herkes birer tatili hak etti. Ne yazık ki kimileri yapabiliyor kimileri yapamıyor. Tourwix Travel'in buradaki amacı yapmak isteyenler ve böyle bir amacı olan arayışı olanlara bir nebze de olsa kolaylık sağlamak.


Internet'te gördüğü araştırdığı yerleri bir makale başlığı altında toplamak oldu. Umarım bu yazımızı yola çıkarak tatilinizi belirler, ve tatiliniz bittikten sonra veya tatile giderken Tourwix Travel önerimiz sayesinde gittiğinizde yorumlarda belirtirseniz çok seviniriz.


Bunun yanı sıra bu saymış olduğum yerler haricinde Tourwix Travel’in de bilmediğimiz veya okuyucuların da bilmediği saklı Cennet dediğimiz yerler tarzında yerler biliyorsanız mutlaka önermeyi unutmayın. Makaleni beğendiyseniz abone olmayı ve yorum yapmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın, Sağlıcakla kalın.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page